Ceapa roșie este o legumă cu o istorie bogată și o varietate de proprietăți și utilizări. Istoria: Ceapa roșie (Allium cepa var. cepa) este o varietate de ceapă care se caracterizează prin culoarea sa distinctivă de culoare roșie sau purpuriu în stratul exterior. Această varietate de ceapă […]
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
PrinteazaOrez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic.
Ingrediente:
- ¼ ceasca orez basmati
- 4 cesti + 1 lingura lapte
- 3/4 – 1 cana zahar
- cardamom
- un varf de cutit sofran
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol puneti migdalele timp de o ora in apa fierbinte.
Puneti sofranul intr-un bol si adaugati o lingura de lapte.
Puneti orezul cu 2 linguri de apa intr-un blender si procesati pana la omogenizare.
Fierbeti restul de lapte, adaugati orezul pasat, amestecand continuu. Se adauga zaharul. Amestecati usor.
Adaugati laptele cu sofran și cardamom și opriti focul.
decoreaza cu migdale si fistic. Serviti imediat.
Orez cu lapte si aroma de sofran
Pofta buna!
Rețetă de Somon la Cuptor – Cum să Gătești Somonul Perfect
file de somon, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, lamaie, frunze de patrunjel. Rețeta de somon la cuptor este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru iubitorii de pește. Acest fel de mâncare a devenit popular datorită simplității […]
Ia sa incerc si eu orezul cu lapte, sa vedem ce-mi iese
Desertul copilariei 🙂