Orez Negru cu Legume la Abur din: orez negru, apa, ardei, dovlecel, morcov, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub denumirea de „orezul împăraților”, este un ingredient minunat, cu un profil nutrițional impresionant și un gust distinct, ușor de nucă. Această rețetă de orez negru cu legume la […]
Reteta zilei: Orez in lapte de cocos
PrinteazaOrez in lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, usturoi, sare, apa, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1½ căni orez
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 cățel de usturoi
- ¾ linguriță de sare
- 1 cană cu apă
- ceapa verde, pentru servire
Mod de preparare:
Adaugati orezul intr-o cratita.
Se adaugă apă rece astfel incat sa se acoper orezul. Spalati bine si repetati procesul cu apa curata.
Tocati usturoi și adăugați in oala cu orez. De asemenea, se adaugă sarea, laptele de cocos și o cana de apa.
Se amestecă pentru a combina ingredientele.
Acoperiti cu un capac și aduceti la fierbere la foc mare. Dati apoi focul la mic si lasati sa fiarba timp de 30 de minute.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca 15 minute.
Amestecati cu o furculita, garnisiti cu ceapa verde si serviti.
Pofta buna!
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Pilaf de Orez cu Șofran din: orez, apa, sofran, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide, nuci. Pilaf-ul de orez cu șofran este un fel de mâncare simpla, dar eleganta, care aduce arome bogate și o culoare aurie frumoasă pe masa dvs. Acest fel de mâncare este popular în bucătăria persană și în alte […]