Orezul: Un Ghid despre Istorie, Beneficii și Diversele Tipuri. Orezul este una dintre cele mai vechi și mai răspândite culturi alimentare din lume. Istoria sa se întinde pe mii de ani și traversează numeroase culturi și civilizații. Iată o trecere în revistă a istoriei orezului de la originile sale până în zilele noastre: Originea orezului: […]
Reteta zilei: Orez cu lapte si fistic
PrinteazaOrez cu lapte si fistic din: orez, apa fiarta, lapte, cardamom, nucsoara, sofran, sirop de malt, miere, fistic.
Ingrediente:
- 115gr orez
- 350ml apa fiarta
- 600ml lapte
- 6 pastai cardamom
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 praf sofran
- 60ml sirop de malt
- 1 lingura miere
- 50gr fistic
Mod de preparare:
Spalati orezul intr-o cratita cu apa rece, turnand apa clocotita.
Aduceti apoi la fierbere si gatiti 15 minute.
Incorporati laptele, reduceti focul si acoperiti artial, gatind inca 15 minute.
Adaugati condimentele si mai gatiti 15 minute.
Serviti in boluri, garnisit cu fistic.
Orez cu lapte si fistic
Pofta buna!
Terci de Orez din: orez, apa, sare, zahar sau miere, esenta de vanilie, fructe proaspete. Se crede că terciul de orez datează din perioada antică, fiind consumat de mii de ani în Asia. A fost introdus în Europa prin comerț și a devenit rapid popular datorită aprovizionării ușoare și a modului simplu de preparare. De-a […]
Rețetă delicioasă de orez negru cu legume și tofu
Rețetă Delicioasă de Orez Negru cu Legume și Tofu din orez negru, tofu, ceapa verde, morcov, ardei gras, mazare, ulei de susan, sos de soia, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Orezul negru, cunoscut și sub numele de “orez interzis” sau “orez imperial”, este o varietate de orez cu o istorie bogată și o valoare […]