Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata

Printeaza

Orez cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa, usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata, branza feta, patrunjel si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 3/4 cesti de orez
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1 lingurita condimente grecesti
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 1/2 cani supa de pui
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
  • 3/4 ceasca masline Kalamata
  • 3/4 ceasca branza feta maruntita
  • 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparere:

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati orezul si gatiti pana cand orezul este rumenit.

Transferati orezul intr-un bol separat si lasati deoparte.

Adaugati ceapa in tigaie si gatiti aproximativ 4-5 minute. Apoi se adauga usturoiul, condimentele grecesti și oregano uscat si se fierbe cateva minute. Adaugati supa.

Fierbeti cateva minute. Adaugati orezul si gatiti la foc mare 1 ora si jumatate. Se adauga apoi ardeiul gras si se mai gateste 15 minute.

Se incorporeaza maslinele si branza feta si se mai gateste 15 minute. Amestecati patrunjelul cu sucul de lamaie.

Garnisiti orezul cu patrunjel si serviti fierbinte.

 

Orez cu legume si masline kalamata

 

Pofta buna!

 

 

Clătite Sărate cu Urdă și Brânză de Capră

Clătite Sărate cu Urdă și Brânză de Capră: o alternativă delicioasă și rafinată la clătitele tradiționale dulci. Această rețetă combină textura cremoasă a urdei cu gustul distinctiv al brânzei de capră, rezultând o mâncare savuroasă perfectă pentru micul dejun, brunch sau chiar ca o cină ușoară. Timp de preparare Pregătire: 15 minute Gătire: 30 minute […]

Supă de Linte și Roșii Uscate

Supă de Linte și Roșii Uscate: o alegere nutritivă și sățioasă, perfectă pentru zilele răcoroase. Această supă robustă combină linta plină de proteine cu dulceața concentrată a roșiilor uscate, oferind un gust bogat și plin de umami. Timp de preparare Pregătire: 10 minute Gătire: 40 minute Total: 50 minute Ingrediente Linte (200 g) – spălată […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Cum fara carnita? Pai nu-mi place, orezul cu elgume si masline este bun de garnitura si doar atat

  2. Vreau si eu, imi place ce ti-a iesit. bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.