Reteta zilei: Orez cu legume si ou prajit
PrinteazaOrez cu legume si ou prajit din: dovleac, ulei de nuca de cocos, sirop de artar, varza de bruxelles, ghimbir, usturoi, zahar brun, sos de soia, sos sriracha, ceapa, orez brun, praz, susan, oua prajite.
Poate te intereseaza si Orez cu ciuperci, legume si porumb
Ingrediente:
- 3 cesti dovleac, cuburi
- 3 linguri de ulei de nucă de cocos
- 1 lingura de sirop de arțar
- 8-10 varze de Bruxelles, tăiate în felii subțiri transversal
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 2 catei de usturoi, ras
- 1 linguriță de zahăr brun
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura sos sriracha
- 1 ceapa, cuburi
- 2½ cupe orez brun, fiert
- 3 fire praz, tăiat felii subțiri
- 2 lingurite susan, prajit
- 4 oua, prajite
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Aranjați dovleacul pe o foaie de copt.
Se stropeste cu 1 lingura ulei de nucă de cocos și 1 lingura de sirop de arțar. Amestecati.
Dati la cuptor pentru 25-30 minute, intorcand o dată la jumătatea timpului. Într-un wok, incalziti 1 lingura ulei de nucă de cocos pe foc mediu-mare.
adaugă varza si se gateste timp de 5-6 minute, apoi transferati intr-un castron.
Într-un castron mic, combinati ghimbir ras, usturoi, zahar brun, sos de soia și sos sriracha.
În același se încălzește 1 lingura de ulei de nucă de cocos, se adauga ceapa si se caleste 1-2 minute.
Adăugați orezul și se fierbe timp de 1 minut.
Adăugați dovleacul și varza de bruxelles, împreună cu amestecul de sos de soia si prazul.
Gatiti timp de 1 minut. Incorporati orezul si amestecati.
Impartiti in 4 portii si serviti cu cate un ou prajit.
Orez cu legume si ou prajit
Pofta buna!
Ce bine arata