Reteta zilei: Orez cu legume, ou si sos de soia

Printeaza

Orez cu legume, ou si sos de soia din: ou, usturoi, ghimbir, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, orez, mazare, ulei de arahide, sos de soia.

 

Ingrediente:

  • 1 ou, bătut ușor
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt, tocat
  • ¾ cană de morcovi, telina si ceapa, tocate
  • ¾ cană de ciuperci cuburi
  • 2 cesti orez fiert
  • ⅓ ceașcă mazare congelata
  • 2 linguri plus 1 lingurita de ulei de arahide
  • 1 lingura sos de soia

Mod de preparare:

Bateti oul intr-un bol mic. Curatati si taiati legumele. Se încălzește wok-ul, adaugati 1 lingura de ulei și apoi se adaugă oul bătut.

Gatiti maxim 1 minut, transferati pe o farfurie.

Incalzti inca 1 lingura de ulei, adăugați usturoiul tocat și ghimbir. Gatiti timp de 30 secunde, apoi se adaugă morcovii, telina si ceapa. Gatiti 1-2 minute.

Adăugați ciupercile cubulete si continuati sa gatiti pentru un minut.

Adăugați restul de ulei pe marginea wok-ului si incorporati mazărea si orezul. Gatiti 1-2 minute.

Se adauga sosul de soia, apoi oul, se amesteca si se serveste orezul fierbinte.

Orez cu legume, ou si sos de soia

Orez_cu_legume_ou_si_sos_de_soia_08

 

Pofta buna!

 

 

Homar Gratinat cu Sos de Șampanie

Homar Gratinat cu Sos de Șampanie din: homari, sampanie, smantana, unt, usturoi, branza gruyere, sare, piper, patrunjel. Când vine vorba despre răsfăț culinar, puține preparate se pot măsura cu eleganța și rafinamentul unui Homar. Această rețetă combină textura bogată și gustul delicat al homarului cu un sos cremos de șampanie, creând o experiență culinară memorabilă. […]

Vinurile Vega Sicilia: Istoria și Secretele unui Vin de Legendă

Vinurile Vega Sicilia: Istoria și Secretele unui Vin de Legendă. Vega Sicilia, situat în regiunea Ribera del Duero din Spania, este cunoscut pentru producția sa de vinuri roșii de excepție, cu o istorie care datează din 1864. Unicul și Valbuena 5º sunt două dintre etichetele sale cele mai renumite, ambele fiind apreciate pentru complexitatea, structura […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Hai ca-mi palce orezul asta si merge bine ca si garnitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.