Budincă de Orez cu Lapte Integral. Perfecta pentru a încheia o masă cu o notă dulce sau pentru a te bucura de un moment de răsfăț în orice moment al zilei. Această rețetă tradițională, realizată cu ingrediente simple și naturale, te va cuceri prin simplitatea și savoarea sa. Cu această budincă de orez cu lapte […]
Reteta zilei: Orez cu pui prajit
PrinteazaOrez cu pui prajit din: orez brun, piept de pui, faina, piper cayenne, sare, piper, oua, sos iute, unt, ulei, morcovi, telina, ceapa rosie, branza albastra.
Ingrediente:
- 2 cesti de orez brun plus patru cesti de apa
- 1 piept de pui, cuburi
- 1 cană făină
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 vârf de cuțit sare si piper
- 2 oua
- 1/2 cana sos iute
- 2-3 linguri unt, topit
- ulei, pentru prajit
Ingrediente topping-uri:
- morcovi, felii subțiri
- țelină tocată
- ceapă roșie tăiată în felii subțiri
- branza albastra maruntita
- sos iute
Mod de preparare:
Gatiti orezul brun într-o cratita aproximativ 20-30 de minute. Tiati carnea de pui cuburi.
Combinati făină, piper cayenne, sare și piper intr-un bol.
Bateti oualele. Treceti carnea de pui prin amestecul de făină, scuturati excesul.
Apoi dati prin ou si mai dati apoi odata prin faina.
Se prăjesc bucatile de pui in ulei fierbinte pana se rumenesc pe toate laturile, aproximativ două minute.
Lăsati să se odihnească pe prosoape de hartie pentru a se scurge.
Combina sosul și untul topit. Se toarnă peste bucățile de pui prajite si amestecati pentru a se acoperi.
Impartiti orezul in 4 boluri, adaugati carnea de pui și serviti cu topping, dupa preferinta.
Orez cu pui prajit
Pofta buna!
Supă de pui și orez sălbatic: O rețetă și sănătoasă – este o alegere perfectă pentru zilele răcoroase sau pentru atunci când dorești un preparat sănătos și hrănitor. Această supă combină suculența cărnii de pui cu textura bogată a orezului sălbatic, toate într-o bază de legume aromate. Este o supă ușor de preparat, bogată în […]
Simpla si buna reteta asta