Rulada de porc cu ciuperci si carnati din: pulpa de porc, vin alb sec, carnati de casa, ciuperci, ulei de masline, unt, cimbru, oregano, rozmarin, menta, busuioc, usturoi, sare, piper, roez, ceapa, ardei gras, sofran. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc sau cotlet fara os 200 ml vin alb sec 400 g carnati de […]
Reteta zilei: Orez cu rosii si ardei iute
PrinteazaOrez cu rosii si ardei iute din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, orez, rosii, supa de pui, sare, chili, chimen, coriandru, suc de lime.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ ceasca ceapa cubulete
- 4 catei de usturoi tocat
- 2 ardei iuti tocati
- 2 căni de orez
- 1 cutie rosii cubulete
- 3 cani supa de pui
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de chili
- 1 linguriță de chimen măcinat
- ¼ cană coriandru tocat
- sucul de la 2 limete
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratita la foc mediu.
Se adauga ceapa, usturoiul si ardei iute, gatiti timp de 3-4 minute, apoi se adaugă orezul și gatiti timp de încă 3-4 minute.
Se adauga rosiile, supa de pui, sare, praf de chili si chimen.
Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se gateste acoperit timp de 20-25 de minute.
Opriti focul si se amesteca.
Se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Se scoate capacul și se adaugă sucul de limeta si coriandrul.
Orez cu rosii si ardei iute
Pofta buna!
Ceapa coapta cu sos din: ceapa alba, faina, piper cayenne, boia dulce, chimen, cimbru, piper, oua, lapte, ulei, smantana, mustar. Ingrediente: 2 cepe albe mari 2 cani faina 1 lingurita piper Cayenne 2 lingurite boia dulce 1 praf de chimen macinat 1 praf cimbru uscat piper negru macinat 2 oua 120 ml lapte ulei maioneza: […]
Risotto cu sparanghel si lamaie
Risotto cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi, roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 12 linguri de ceapa maruntita 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 200 g orez cu bob mediu 750 ml zeama […]
Simplu si bun!
O nebunie orezul facut in felul asta, dar nu trebuie lasat prea mult