Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Orez salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.

 

 

Ingrediente:

  • 200gr unt
  • 4 cepe
  • 500gr ciuperci
  • 3 linguri cimbru proaspat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri salvie proaspata
  • 5 cesti supa de legume
  • 2 1/2 cesti de orez salbatic
  • 1 1/2 cani mere, tocate
  • 3/4 ceasca frunze patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Feliati ceapa.

Tocati verdeturile, apoi topiti 100gr de unt intr- o cratita mare.

Se adauga ceapa si se gateste aproximativ 20-25 de minute, amestecand ocazional.

Transferati intr-un vas termorezistent.

Acum vom folosi aceeași cratiță pentru a găti ciuperci .

Se topește restul de unt in cratita si se adauga ciupercile impreuna cu 1lingura cimbru.

Gatiti ciupercile pentru aproximativ 10 minute.

Adaugati ciupercile in vasul cu ceapa . Adaugati sare si piper.

In cratita adaugati supa de legume, 1 lingura cimbru si 1 lingura salvie.

Gatiti la foc mediu pana da in clocot.

Adaugati orezul si fierbeti aproximativ 25 de minute.

Se incorporeaza amestecul de ceapa si ciuperci, mere, cimbru si salvie la orez.

Gatiti pentru aproximativ 5 minute. Se adauga patrunjelul.

Se transfera amestecul inapoi in vasul termorezistent.

Acoperiti cu folie de aluminiu si gatiti timp de 40 de minute.

Indepartați folia si gatiti inca 20 de minute.  Serviti cald.

 

Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

 

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. Imi place, imi place mult

  2. Mie nu-mi place, daca e scot cimbrul si salvia

  3. Antoanela Marescu

    Foarte bun orezul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.