Reteta zilei: Orz cu chiftelute si parmezan

Printeaza

Orz cu chiftelute si parmezan din: carnati, ulei de masline, usturoi, varza, rosii uscate, supa de pui, zeama de lamaie, unt, parmezan, orz, sare.

 

Poate te intereseaza si Orz cu ciuperci si parmezan

Ingrediente:

  • 3 cârnați, fara piele
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • cateva frunze de varza, tocata
  • 6-7 rosii uscate, tăiate felii subțiri
  • 1/3 ceasca supa de pui
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceasca parmezan proaspat ras
  • 1 cană orz
  • 1 vârf de cuțit de sare

 

Mod de preparare:

Formati chiftelute din carnea de la carnati si rumeniti intr-o tigaie. Transferati pe o farfurie. Se adauga uleiul, usturoiul, varza și rosii.

Se presara cu un praf de sare și sotati pentru câteva minute. Adăugați supa si gatiti pana se incalzeste.

Adăugați sucul de lămâie și chiftelutele. Amestecati.

Între timp, se fierbe orzul într-o oală cu apă sărată al dente.

Se transferă orzul in tigaie. Se adauga untul și parmezanul.

Opriti focul, amestecati, asezonati, dupa gust si serviti preparatul cald.

 

Orz cu chiftelute si parmezan

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Miel cu risotto de orz

Miel cu risotto de orz din: ceafa de miel, chimion, turmeric, ulei, ceapa, usturoi, lapte de cocos, orz, supa de legume, mazare, menta. timp de preparare 10 minute, timp de gatire 1 ora si 10 minute, 4 portii Ingrediente: 450 gr ceafa de miel, taiata cuburi 1 lingura chimion pudra 2 lingurite turmeric pudra 1 […]

Supa de pui cu orz

Supa de pui cu orz din: orz, unt, ceapa, usturoi, telina, morcovi, vin alb, supa de pui, pui, piper, sare, frunza de dafin, patrunjel. Este un fel de mâncare clasic, ușor de preparat și hrănitor, care poate fi servit în orice moment al zilei. Poate fi personalizată prin adăugarea de condimente sau alte ingrediente, precum […]

Budinca de orz cu merisoare

Budinca de orz cu merisoare din: orz, apa, cidru de mere, suc de portocale, merisoare, stafide, sirop de artar, scortisoara, sare de mare. O budinca potrivita pentru micul dejun, satioasa si plina de vitamine si sanatate. Ingrediente: 92 gr orz inmuiat si scurs, conform instructiunilor de pe ambalaj 235 ml apa 60 ml cidru de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.