Reteta zilei: Osso buco cu gremolata
PrinteazaOsso buco cu gremolata din: vitel, ulei de masline, sare, piper, ceapa, praz, telina, morcovi, ciuperci, usturoi, pasta de tomate, praf de ciuperci, cuisoare, seminte de fnicul, dafin, cimbru, rozmarin, vin alb, supa, coaja de lamaie, patrunjel.
Ingrediente osso buco:
- 2 kg carne de vitel
- 1 lingura ulei de masline
- 1 linguriță de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- 1 ceapa, tocata
- 1 fir praz, feliat
- 2 tulpini de telina, tocata
- 3 morcovi, tocati
- 240gr ciuperci feliate
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura praf de ciuperci uscate
- 2 cuisoare
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 2 frunze de dafin
- 4 crengute cimbru proaspat
- 1 crenguta rozmarin
- 1 1/2 cani vin alb
- 2 1/2 cani supa
Ingrediente gremolata:
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150C.
Așezați cuișoare, fenicul și frunze de dafin pe o bucată de pânză brânză și formati un mic saculet.
Spalati si uscati carnea. Într-un castron mic, se amestecă 1/2 linguriță de sare cu piper. Se presara pe ambele părți ale carnii.
Într-o cratita, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Rumeniti pe fiecare parte.
Adăugați saculetul cu mirodenii, ciuperci, ceapa, telina, praz și usturoi.
Se presara cu 1/2 lingurita sare și se fierb la foc mediu, aproximativ 5 minute. Se adauga pasta de tomate si praful de ciuperci.
Fierbeti timp de un minut. Adaugati vinul, se aduce la fierbere și gatiti timp de 2-3 minute.
Se incorporeaza supa și se aduce la fierbere. Reduceti focul la mic si gatiti acoperit timp de 5-8 minute.
Dati apoi cratita la cuptor timp de 2 1/2 ore.
Între timp, pregatiti gremolata, într-un castron mic, combinati usturoi, coaja de lămâie și pătrunjel și se amesteca.
Scoateti osso buco de la cuptor si lasati sa se odihneasca.
Serviti presarat cu gremolata.
Osso buco cu gremolata
Pofta buna!