Reteta zilei: Oua coapte in sos picant

Printeaza

Oua coapte in sos picant din: ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, fulgi de ardei, rosii, oregano, busuioc, branza de capra, oua, sare, piper, paine prajita.

 

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ cana ceapa tocata marunt
  • ¼ cana morcov, ras
  • 2 catei usturoi, zdrobit și tocat
  • ⅛ lingurița fulgi de ardei roșu
  • 600gr roșii zdrobite
  • ¼ lingurița oregano uscat
  • ¼ cana busuioc, tocat
  • ½ căna brânză de capră maruntita
  • 8 ouă
  • sare și piper, după gust
  • 8 felii pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, încălziți uleiul de măsline tigaie la foc mediu și adaugati ceapa tocată, morcovii și usturoiul, gatiti câteva minute până se înmoaie ușor.

Adăugați fulgi de ardei roșu, roșii zdrobite, oregano și busuioc și amestecați să se combine.

Acoperiți și aduceți la fierbere, apoi reduceți la foc mic și gatiti 20 de minute, amestecând ocazional.

Îndepărtați de pe foc și lăsați ușor să se răcească, apoi amestecați bine cu un blender.

Se pregatesc 8 vase termorezistente si se adauga 1/4 cană de sos cald în fiecare.

Presarati in fiecare aproximativ 2 lingurițe de brânză de capră.

Spargeti un ou în fiecare, presărați cu sare și coaceți la 200C timp de 15-20 minute.

Garnisiți cu busuioc și serviți imediat cu paine prăjita.

 

Oua coapte in sos picant

Oua coapte in sos picant

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.