Oua posate cu avocado din: avocado, pasta de hrean, otet, busuioc, rosie, oua, bagels, pastrama. Ingrediente: 1 avocado mare 2 linguriţe pastă de hrean 1 lingură oţet de vin roşu 0 mână frunze de busuioc, tocate fin 1 roşie, tăiată în bucăţi mici 4 ouă mari, reci 2 bagels 4 felii de pastramă Mod […]
Reteta zilei: Oua posate
PrinteazaOua posate din: oua, apa. Ouăle posate, cunoscute și sub denumirea de ouă fierte moi, sunt un preparat culinar popular în multe culturi din întreaga lume.
Ele sunt ouă fierte în apă, dar nu pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât albușul să fie complet coagulat, ci doar până când albușul este ferm, iar gălbenușul rămâne în stare lichidă sau semilichida.
Această metodă de gătit ouă conferă o textură moale și cremoasă, ceea ce face ca ouăle posate să fie o alegere populară pentru micul dejun sau ca garnitură în diverse preparate.
Ingrediente:
- 4 oua
- apa
Mod de preparare:
Se toarnă apă fiartă într-o tigaie, se aduce la fierbere.
Spargeți fiecare ou într-o ceașcă, apoi incorporati ușor în apă. Gatiti timp de aproximativ un minut.
Scoateti cu grija din tigaie si transferati pe o farfurie.
Serviti imediat.
Oua posate
Pofta buna!
poate iti place si:
Crostini cu sparanghel si oua posate
Crostini cu sparanghel si oua posate din: nasturel (sau macris), ulei de masline, sparanghel verde, oua, otet alb, bacon, paine, usturoi, fulgi de chili. Ingrediente: 2 maini de nasturel (sau macris) 4 linguri cu ulei de masline 300 g sparanghel verde 4 oua 50 ml otet alb 4 felii de bacon 4 felii de paine 1 catel de […]
Oua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper. Ingrediente: 4 ouă 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită 4 felii de prosciutto 100 ml oţet sare verdeaţă Pentru sos olandez: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zeamă de lămâie 125 g unt (82%) topit sare piper alb Mod […]
Pofta buna!