Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei.
Ingrediente:
- 400 gr aluat de foietaj
- 12 ouă de prepeliţă
- 1 ou
- 100 gr bacon
- 50 gr caşcaval
- 50 gr măsline verzi
- 10 ml ulei
Mod de preparare:
Aluatul se dezgheaţă, apoi se întinde pe masă, iar cu ajutorul unui pahar se taie 12 discuri din aluat, câte două pe porţie.
Intr-o tavă de cuptor unsă cu ulei se aşează discurile la distanţă de circa 1 cm între ele, iar deasupra se ung cu gălbenuş.
Baconul se taie în felii subţiri şi lungi, iar fiecare fâşie se rulează şi se aşează în picioare pe câte un disc din aluat şi în interiorul fiecărui rulou se sparge câte un ou de prepeliţă.
Pe fiecare disc se pun apoi câte una sau două jumătăţi de măslină şi câte 1-2 cubuleţe de caşcaval şi se coc în cuptorul încins la 180°C, circa 15 minute.
Oua de prepelita in aluat
Pofta buna!
Interesanta reteta asta