Reteta zilei: Pachetele aperitiv

Printeaza

O reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare, carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper, masline, stafide, oua si ulei.

Pachetele aperitiv

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 300 ml apa
  • 10 linguri grasime topita
  • sare

pentru umplutura:

  • 700 g carne tocata
  • 2 cepe verzi
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri boia
  • 1 lingura chimen
  • piper
  • sare
  • stafide
  • masline fara samburi
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, faina se amesteca bine putina sare, se face in centru o gaura unde se pune grasimea topita si apoi se incorporeaza  treptat faina. Se framanta bine timp de 10 minute dupa care aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Pachetele_aperitiv_04

Se ia o parte din aluat, atat cat este necesar pentru intinderea unei foi care se decupeaza apoi in mai multe discuri. La fel se  procedeaza si cu restul aluatului. Se pregateste umplutura pentru pachetele tocand cepele care se calesc apoi in ulei, se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana cand carnea va avea o culoare alba. La sfarsit se adauga condimentele.

Pachetele_aperitiv_09

Pe fiecare disc se pune o lingura cu varf de umplutura, cateva stafide, o maslina fara sambure si o feliuta din oul fiert. Se impatureste discul si se repeta procedeul si pentru  celelalte discuri.

Pachetele_aperitiv_12

Pachetele se aseaza intr-o tava, se ung cu ou si se introduc la cuptor pana se rumenesc. Cand sunt gata pachetele  se pot servi calde sau reci presarate cu zahar.

Pachetele_aperitiv_16

Pachetele aperitiv

Pachetele aperitiv

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Merita incercate pachetelele astea

  2. Si mie imi fac cu ochiul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.