Reteta zilei: Pachetele aperitiv
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare, carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper, masline, stafide, oua si ulei.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 600 g faina
- 300 ml apa
- 10 linguri grasime topita
- sare
pentru umplutura:
- 700 g carne tocata
- 2 cepe verzi
- 2 cepe albe
- 2 linguri boia
- 1 lingura chimen
- piper
- sare
- stafide
- masline fara samburi
- 2 oua fierte
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-un castron, faina se amesteca bine putina sare, se face in centru o gaura unde se pune grasimea topita si apoi se incorporeaza treptat faina. Se framanta bine timp de 10 minute dupa care aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se ia o parte din aluat, atat cat este necesar pentru intinderea unei foi care se decupeaza apoi in mai multe discuri. La fel se procedeaza si cu restul aluatului. Se pregateste umplutura pentru pachetele tocand cepele care se calesc apoi in ulei, se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana cand carnea va avea o culoare alba. La sfarsit se adauga condimentele.
Pe fiecare disc se pune o lingura cu varf de umplutura, cateva stafide, o maslina fara sambure si o feliuta din oul fiert. Se impatureste discul si se repeta procedeul si pentru celelalte discuri.
Pachetele se aseaza intr-o tava, se ung cu ou si se introduc la cuptor pana se rumenesc. Cand sunt gata pachetele se pot servi calde sau reci presarate cu zahar.
Pachetele aperitiv
Pofta buna!
Merita incercate pachetelele astea
Si mie imi fac cu ochiul