Reteta zilei: Pachetele cu carne de porc si legume

Printeaza

Pachetele cu carne de porc si legume din: carne de porc, creveti, muguri de bambus, ceapa verde, ghimbir, piper, ulei de susan, vin, albus de ou, faina de porumb, foi de placinta, ulei, usturoi, ghimbir, supa de pui, piper alb, faina de porumb.

 

Ingrediente umplutura:

  • 500 g de carne tocata de porc sau de pui
  • 250 g creveti tocati
  • 1/2 cutie muguri de bambus, tocati
  • 2 cepe verzi tocata
  • 1 bucatica de ghimbir ras
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita de piper alb
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • un strop de vin
  • 1 albus de ou, usor batut
  • 3 linguri de faina de porumb
  • 10 foi de placinta (de soia sau aluat normal)

pentru sos:

  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita de usturoi tocat
  • 1 lingurita de ghimbir tocat
  • 1 ceasca de supa de pui
  • un strop de vin
  • un varf de cutit de piper alb
  • faina de porumb

 

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron mare si amestecati bine.

Intindeti foile una cate una si umpleti cu cate 3 linguri de umplutura. Apoi rulati.

Pentru a prepara sosul, gatiti usturoiul si ghimbirul in ulei cateva secunde, apoi se adauga supa, vin si piper alb.

lasa sa fiarba si se adauga apoi faina de porumb pentru a ingrosa sosul.

Puneti intr-un bol de pamant, adaugati jumatate din cantitatea de sos, acoperiti si fierbeti 8 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti cu restul de sos.

 

Pachetele cu carne de porc si legume

Pachetele cu carne de porc si legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Zici ca sunt niste sarmale 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.