Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi
PrinteazaPachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.
Ingrediente pentru umplutura:
- 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde)
- 1 lingura de ulei
- 3/4 cana praz taiat felii subțiri
- 1 lingura de ghimbir tocat
- 1 cațel de usturoi, cojit si tocat
- 1 cana tofu, bucatele
- 1/2 ceasca arpagic
- 1 lingurita ulei de susan
- 1/4 lingurita sare
Ingrediente pentru aluat:
- 1 lingura amidon de porumb
- 1/2 cana de apa
- 50 galuște rotunde (se gasesc sub forma de pachete sau puteti folosi foi de placinta)
Ingrediente pentru sos:
- 2-3 bucati praz taiat felii
- 1/4 ceasca otet de orez
- 1/4 ceasca sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
Ingrediente pentru a gati pachetelele:
- 1-2 linguri de ulei
- 1/4-1/2 cana apa
Mod de preparare:
Pregatiți legumele: taiati capetele de la sparanghel, spalati bine, spalati si fierbeti mazarea si fasolea verde 5 minute.
Se incinge in wok o lingura de ulei și se adauga ceapa, ghimbirul și usturoiul. Gatiti timp de un minut, apoi se adauga legumele si gatiti 4-5 minute.
Adauga tofu și arpagicul și se fierbe aproximativ 1 minut. Se condimentează cu sare și se transfa intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul in exces.
Lasati sa se raceasca in strecuratoare timp de 15 minute. Dupa gust mai adaugati condimente și se adauga ulei de susan. In 2 tavi asezati hartie de copt si pulverizati ulei. Amestecati amidonul de porumb și apa intr-un castron mic.
Scoateți foile din pachet. Pueriati cu amestec de amidon si apa. Puneti in mijloc 1-2 lingurite de umplutura si lipiti marginile.
Repetati pana cand terminati umplutura. Ar trebui sa va iasa aproximativ 50 de pachetele. Puneti in tavi pentru a nu se lipi pe masura ce le asamblati.
Preparati sosul amestecand toate ingredientele. Pastrati deoparte. Se incalzeste ulei in wok si gatiti pachetele pe ambele parti aproximativ 3-4 minute.
Dupa ce le-ati terminat de prajit in ulei adaugati apa, lasati sa fiarba si scufundati pachetele pentru aproximatv 2 minute in vasul pe care il acoperiti.
Transferati pe un platou, garnisiti cu sos si serviti.
Pachetele de primavara cu legume verzi
Pofta buna!
O sa incerc si eu sa fac pachetelele astea
Am manacat pachetele de primavara, dar la restaurant
O sa incerc reteta asta de pachetele de primavara
Mi-ai facut pofta 🙂