O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare.
Ingrediente:
1 lingura de ulei de susan
2 lingurite de ghimbir tocat
500 g carne de porc/carne de pui/curcan
1 ceapa mica tocata
1 morcov mare
1 tulpină telina
2-3 ciuperci proaspete shiitake
varză tocată
2 linguri de sos de stridii
2 lingurite de amidon din cartofi
2 lingurite de sos de soia
1/2 lingurita piper alb
1/4 lingurita de sare
15 foi pentru rulouri
3 linguri de apă
3 linguri de faina
ulei vegetal pentru prajit
Pentru sos-dulce acrisor:
6 linguri de apă
1/4 ceasca otet de orez
3 linguri de zahăr
2 linguri de ketchup
1/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Combinati sosul de stridii, amidonul de cartofi, sosul de soia, piperul alb şi sarea într-un castron mic si amestecati pana se omogenizeaza.
Se încălzeşte o tigaie la foc mediu. Adaugati ulei de susan şi ghimbir şi prăjiti 2 minute.
Adauga carnea si amestecati din cand in cand.
Atunci când carnea este gătită, se adaugă ceapa, morcovii, telina, ciupercile shiitake şi se amestecă continuand prajirea 10-15 minute.
Adaugati apoi varza si mai lasati cateva minute.
Adăugaţi sosul şi amestecati pana se evapora lichidul.
Lasati acest amestec se răcească.
Combinati 3 linguri de faina cu 3 linguri de apă si folositi pentru lipirea marginilor rulourilor.
Puneti cate o lingura de amestec intr-un colt al foilor de rulouri.
Rulati bine, procedand ca la impaturirea sarmalelor.
Pentru a face sos dulce-acrisor: amestecati apă, oţet, zahăr, ketchup, amidon de cartofi şi sare într-o cratiţă mică până când nu există cocoloaşe.
Aduceti amestecul la fiert amestecand continuu pana cand sosul s-a ingrosat.
Puneti tigaia la incins si totodata si uleiul vegetal.
Prajiti pachetelele cateva minute. Serviti cu sos dulce-acrisor.
Pachetele cu piept de curcan si crema de branza din: friptura de piept de curcan, avocado, lamaie, crema de branza, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g friptură de piept de curcan 1 avocado 1 lingură zeamă de lămâie 100 g cremă de brânză 1 căţel de usturoi sare si piper Mod de preparare: Taie friptura […]
@Marga Iacob-Poti folosi foi pentru placinta. Le gasesti in orice supermarket. Sunt ceva mai subtiri fata de foaia pe care o regasim imagini, insa daca folosesti cate doua va fi super ok. Eu am incercat si au iesit delicioase!
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
De unde se cumpara foaie din asta pentru a face pachetelele de primavara??
@Marga Iacob-Poti folosi foi pentru placinta. Le gasesti in orice supermarket. Sunt ceva mai subtiri fata de foaia pe care o regasim imagini, insa daca folosesti cate doua va fi super ok. Eu am incercat si au iesit delicioase!
Ce bine arata pchetelele de primavara 🙂