Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente

Printeaza

O reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda.

Pacheţele de vară transparente

Pacheţele de vară transparente

Ingrediente:

  •  300 g tofu
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingura otet de orez
  • 100 ml sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g taitei de orez
  • 2 castraveti
  • 3 morcovi
  • 250 g ridiche alba
  • 4 cepe
  • 20 foi rotunde de orez

sos:

  • 1 ardei iute
  • 50 ml sos de soia
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura zahar
  • 1-2 catei de usturoi
  • 100 ml apa calda

 

Mod de preparare:

Se taie tofu în 20 de beţişoare. Se rade ghimbirul şi se dizolvă zahărul în oţet. Se amestecă împreună cu sosul de soia, ghimbirul şi usturoiul pisat. Se aşază tofu în această marinată şi se lasă să stea circa 2 ore.

Pacheţele de vară transparente

Tăiţeii de orez se aşază într-o oală cu apă rece; se lasă să se înmoaie cca 15 min. Apoi se scurg tăiţeii şi se pune apa la fiert. Când clocoteşte, se reaşază tăi­ţeii şi se lasă să fiarbă cca 2 minute. Se scurg şi se trec prin jet de apă rece.

 

Se curăţă castraveţii, morcovii şi ridi­chea şi se spală, împreună cu ceapa verde. Se taie beţişoare morcovii şi ridi­chile. Se curăţă castraveţii de seminţe şi se taie şi ei beţişoare. Beţişoarele de legume trebuie să fie la fel de lungi ca acelea de tofu.

Pacheţele de vară transparente

Se încearcă dacă se pot rula foile de orez. Dacă nu, se unge fiecare foaie pe o faţă şi pe alta cu apă călduţă şi se aşază pe o suprafaţă umedă sau se poate ţine fiecare foaie sub jet de apă călduţă, pentru a se înmuia.

Când foile sunt suficient de umede, se desfac şi se aşază deasupra beţişoare de tofu, tăiţei de orez transparenţi şi beţişoare de legume.

Se pliază marginile foii peste umplutură şi se rulează strâns. Ruladele se aşază pe un fund de lemn umed sau pe foi de salată.

Pacheţele de vară transparente

Se prepară sosul: se spală ardeiul, se curăţă de seminţe şi pieliţe şi se toacă pulpa. într-un castron se amestecă sosul de soia, sosul de peşte, oţetul, zahărul şi usturoiul tocat.

Se amestecă până ce se dizolvă cristalele de zahăr. Se adaugă ardeiul iute tocat şi apa; se amestecă şi se serveşte alături de rulo­uri, pentru a fi înmuiate în sos.

Pacheţele de vară transparente

Pacheţele de vară transparente

Pacheţele de vară transparente

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune pachetelele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.