Reteta zilei: Paella cu legume
PrinteazaPaella cu legume din: orez, ardei gras, vanata, usturoi, ceapa, chorizo, bacon, rosii, pasta de tomate, paprika, sare, piper, sofran, supa, vin alb, ulei.
Ingrediente:
- 350 g orez
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- cate 1 ardei rosu si galben pentru servire
- 1 vanata, pentru servire
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 1/2 chorizo sau cateva feli de bacon, cuburi
- 1 cutie rosii, tocate
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura paprika
- sare si piper
- 1 plic sofran
- 1 l supa
- 100 ml vin alb
- putin ulei
Mod de preparare:
Se încălzește ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc usturoiul si ceapa. Adăugați chorizo și gatiti pana se rumenesc.
Adaugati pasta de tomate și se amestecă bine. Adaugați ardeii cubulete și roșiile tocate si gatiti timp de câteva minute.
Adaugati orezul si asezonati bine, apoi adaugati sofran. Incorporati supa si vinul. Fierbeti la foc mic 4-5 minute.
Transferati intr-un vas termorezistent. Dati la cuptor la 180 C, timp de aproximativ 40 de minute.
Între timp, se taie ardeii si vanata in fasii lungi si se prajesc in ulei. Scoateti vasul din cuptor, decorati cu legume si mai dati la cuptor 10 minute.
Serviti paella calda.
Paella cu legume
Pofta buna!