Reteta zilei: Paella cu legume

Printeaza

Paella cu legume din: orez, ardei gras, vanata, usturoi, ceapa, chorizo, bacon, rosii, pasta de tomate, paprika, sare, piper, sofran, supa, vin alb, ulei.

Ingrediente: 

  • 350 g orez
  • 1 ardei gras rosu, cuburi
  • cate 1 ardei rosu si galben pentru servire
  • 1 vanata, pentru servire
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/2 chorizo sau cateva feli de bacon, cuburi
  • 1 cutie rosii, tocate
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura paprika
  • sare si piper
  • 1 plic sofran
  • 1 l supa
  • 100 ml vin alb
  • putin ulei

Mod de preparare:

Se încălzește ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc usturoiul si ceapa. Adăugați chorizo ​​și gatiti pana se rumenesc.

Adaugati pasta de tomate și se amestecă bine. Adaugați ardeii cubulete și roșiile tocate si gatiti timp de câteva minute.

Adaugati orezul si asezonati bine, apoi adaugati sofran. Incorporati supa si vinul. Fierbeti la foc mic 4-5 minute.

Transferati intr-un vas termorezistent. Dati la cuptor la 180 C, timp de aproximativ 40 de minute.

Între timp, se taie ardeii si vanata in fasii lungi si se prajesc in ulei. Scoateti vasul din cuptor, decorati cu legume si mai dati la cuptor 10 minute.

Serviti paella calda.

Paella_cu_legume_05

Paella cu legume

Paella_cu_legume_05

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.