Reteta zilei: Paella
PrinteazaO reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui, usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, sare si piper.
Ingrediente:
- calamari
- midii
- creveti
- scoici
- pui
- usturoi
- mazăre
- ceapă
- ardei iuti
- fasole verde
- orez brun
- bulion
- şofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii, se adauga sos de rosii, sare si piper si se gatesc cateva minute. Intr-un alt vas fierbem fructele de mare in apa. Puiul se taie bucati si se prajeste cu putin usturoi.
Intr-un alt vas se fierbe fasolea verde impreuna cu mazarea. Dupa ce fructele de mare s-au fiert, se scot din zeama, iar calamarii si se taie felii. Zeama se mai lasa pe foc pentru a se mentine calda. La fel se procedeaza si cu fasolea verde si mazarea.
Pentru prepararea paellei avem nevoie ca recipientul (oala) sa fie incalzit bine. Se adauga apoi putin ulei si se unge bine toata suprafata. Se adauga orezul brunn si se lasa sa se inmoaie. Incorporam apoi sosul de rosii preparat la inceput si amestecam bine. Apoi incorporam zeama in care am fiert fructele de mare, cu mentiunea ca aceasta sa fie mereu calda pe masura ce este incorporata in oala.
Dupa ce zeama a fost absorbita de catre orez se dizolva bulion in apa calduta si se adauga sofran, incorporandu-l si pe acesta in oala. Ulterior se incorporeaza carnea de pui si fructele de mare pe rand, calamarii fiind ultimii pe care ii adaugam.
Amestecam bine, avand grija sa nu amestecam si orezul, doar la suprafata, astfel incat sa fie bine incorporate puiul si fructele de mare. Dam focul incet si lasam sa se mai gateasca cateva minute. Adaugam apoi fasolea verde si mazarea. lasam sa se odihneasca si servim.
Paella
Pofta buna!
Jos palaria, arata demential 🙂
Vreau si eu!