Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]
Reteta zilei: Paine cu ardei iute
PrinteazaPaine cu ardei iute din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou lapte, ulei, ardei iute, nuci.
Ingrediente:
- 3 căni de făină
- 1 cană zahar
- 1 lingură + 1 linguriță praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1 ou
- 1 1/2 cani lapte
- 2 linguri de ulei
- 2 ardei iuti copti, curatati de seminte si maruntiti
- 1/2 cana de nuci pecan tocate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti o tava de cozonac cu ulei.
Se adaugă ingredientele uscate într-un castron mare si amestecati împreună.
Într-un castron mic se adaugă lapte, ouă și ulei vegetal. Amestecati să se combine.
Se adaugă ingredientele umede in cele uscate si bateti cu un tel pana cand sunt bine incorporate.
Se adauga ardeii și nucile.
Se transferă aluatul în tava de copt
Se da tava la cuptor aproximativ 50-60 minute.
Lasati sa se raceasca timp de 15-20 de minute in tava, apoi transferati pe un raft de sarma si lasati sa se raceasca complet.
Taiati si serviti.
Paine cu ardei iute
Pofta buna!
Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească
Pâinea integrală versus pâinea albă
Pofta buna!
Nu-mi place!