Reteta zilei: Paine de casa cu aroma de rozmarin

Printeaza

Paine de casa cu aroma de rozmarin din: faina, drojdie uscata, sare, apa, rozmarin.

 

Ingrediente: 

  • 4 pahare făină
  • ½ linguriță drojdie uscata
  • 1½ lingurita sare
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Combinați toate ingredientele uscate, amestecați bine.

Se adauga apă si se framanta. Acoperiți aluatul cu folie alimentara.

Dati la frigider și lăsați timp de 24 de ore.

Paine de casa cu aroma de rozmarin

Scoateti aluatul din frigider si framantati usor pe o suprafata pe care ati pus faina.

Paine de casa cu aroma de rozmarin

Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati paniea la cuptor timp de 30-45 de minute.

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Paine de casa cu aroma de rozmarin

Paine de casa cu aroma de rozmarin

Paine de casa cu aroma de rozmarin

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cum se prepara Pâine de casă (Video)

Cum se prepara Pâine de casă din: faina, drojdie, apa, cartofi, maia, sare. Friptura de capra   Ingrediente: 3 kg Făină 1 buc drojdie 0,5 l apă 1 kg cartofi maia sare       Mod de preparare: Făină cernită o punem îtrun vas și adăugăm maia. Făină, drojdie, cartofi fierti în coaja și râzuiți, […]

 

 

Paine cu ceapa caramelizata

Retete de paine de casa

Reteta zilei: Paine Montignac O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare.   Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare     Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa […]

 

retete

Pâine de Secară Tradițională

Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]

retete

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.