Cum se prepara Pâine de casă din: faina, drojdie, apa, cartofi, maia, sare. Friptura de capra Ingrediente: 3 kg Făină 1 buc drojdie 0,5 l apă 1 kg cartofi maia sare Mod de preparare: Făină cernită o punem îtrun vas și adăugăm maia. Făină, drojdie, cartofi fierti în coaja și râzuiți, […]
Reteta zilei: Paine de casa cu aroma de rozmarin
PrinteazaPaine de casa cu aroma de rozmarin din: faina, drojdie uscata, sare, apa, rozmarin.
Ingrediente:
- 4 pahare făină
- ½ linguriță drojdie uscata
- 1½ lingurita sare
- 2 cesti apa
- 1 lingurita rozmarin
Mod de preparare:
Combinați toate ingredientele uscate, amestecați bine.
Se adauga apă si se framanta. Acoperiți aluatul cu folie alimentara.
Dati la frigider și lăsați timp de 24 de ore.
Scoateti aluatul din frigider si framantati usor pe o suprafata pe care ati pus faina.
Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati paniea la cuptor timp de 30-45 de minute.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Paine de casa cu aroma de rozmarin
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Paine Montignac O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa […]
Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]
Pofta buna!