Paine de Secară cu miere și nuci – Deliciul sănătos și hrănitor – este o rețetă sănătoasă și hrănitoare, perfectă pentru micul dejun sau o gustare rapidă. Secara, cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, este bogată în fibre și minerale, iar combinarea acesteia cu miere și nuci adaugă un plus de savoare și textură. Mierea […]
Reteta zilei: Paine de casa cu faina integrala
PrinteazaPaine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou.
Ingrediente:
- 2 cani (280 g) de făină
- 6 linguri (90 g) făină integrală
- 2 ¼ lingurițe drojdie
- 1 ¼ ceasca (300 ml) de apă caldă
- 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit
- 1 lingura (15 g) de miere
- ¾ linguriță de sare
- 1 ou bătut cu putina apă si 1 praf de sare
Mod de preparare:
Adaugati făina și drojdia într-un bol mare și amestecati împreună.
Se toarna unt topit, miere și apă caldă.
Bateti cu mixerul.
Cu ajutorul unei spatule amestecati si pe marginile vasului, iar apoi bateti inca 2 minute.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 20 de minute.
Se amestecă sarea cu 2 linguri de apă caldă. Se adaugă amestecul in bolul cu aluatul.
Amestecati sa se incorporeze.
Transferati in tava.
Acperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 10-15 minute.
Incalziti cuptorul la 190 ° C.
Ungeti cu amestecul de ou. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Paine de casa cu faina integrala
Pofta buna!
Pâine de dovleac la air fryer – este un desert clasic de toamnă, perfect pentru a te bucura de aromele bogate și confortabile ale sezonului. Această rețetă adaptată pentru air fryer îți permite să prepari rapid și ușor o pâine de dovleac umedă și aromată, fără a folosi cuptorul tradițional. Este ideală pentru cei care […]
Ce pufoasa pare painea