Beneficii, Nutritie și Rețete Delicioase. Orezul alb este un aliment de bază pentru multe culturi din întreaga lume și are o istorie lungă și fascinantă. Este cel mai comun tip de orez, cu tărâța și germenele îndepărtate, ceea ce îi conferă o culoare albă strălucitoare. Se gătește rapid și […]
Reteta zilei: Paine de casa cu malai
PrinteazaPaine de casa cu malai din: faina, drojdie uscata, sare, apa, malai.
Poate te intereseaza si Paine cu stafide si migdale
Ingrediente:
- 500gr faina
- ¼ linguriță drojdie uscată
- 2 ½ lingurite sare
- 300ml apa
- 2 linguri mălai
Mod de preparare:
Amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron. Se adaugă apă și se amestecă pana se formeaza un aluat.
Acoperiti castronul si lasati deoparte 19 ore.
Dupa cele 19 ore, puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati bine.
Se formeaza un aluat rotund si se acopera cu malai, apoi se mai lasa la dospit pentru inca 2-3 ore.
Coaceti timp de 30 de minute la 200C, apoi inca 15 minute la 180C.
Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Paine de casa cu malai
Pofta buna!
Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană
O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc. Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei […]
Buna painea asta