Reteta zilei: Paine de casa cu malai

Printeaza

Paine de casa cu malai din: faina, drojdie uscata, sare, apa, malai.

Poate te intereseaza si Paine cu stafide si migdale

Ingrediente:

  • 500gr faina
  • ¼ linguriță drojdie uscată
  • 2 ½ lingurite sare
  • 300ml apa
  • 2 linguri mălai

 

 

Mod de preparare:

Amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron. Se adaugă apă și se amestecă pana se formeaza un aluat.

Acoperiti castronul si lasati deoparte 19 ore.

Dupa cele 19 ore, puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati bine.

Se formeaza un aluat rotund si se acopera cu malai, apoi se mai lasa la dospit pentru inca 2-3 ore.

Coaceti timp de 30 de minute la 200C, apoi inca 15 minute la 180C.

Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

 

Paine de casa cu malai

Paine de casa cu malai

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.