Reteta zilei: Paine gustoasa de casa

Printeaza

Paine gustoasa de casa din: drojdie uscata, apa calda, sare, ulei, faina, malai, ou, apa.

Poate te intereseasza si Paine delicioasa de casa

 

Ingrediente:

  • 2 pachetele de drojdie uscată
  • 2 1/2 cani de apa calda
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 7 cani făină
  • 1 lingura mălai
  • 1 albus de ou
  • 1 lingură apa

 

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele si framantati bine. Lasati aluatul la dospit si impartiti in 8 portii.

Puneti in cuptorul preincalzit in vase inalte ca sa aibe loc sa creasca.

Coaceti pana trece testul scobitorii, aproximativ 1 ora.

Lasati painile sa se raceasca, decupati capacele, scobiti o parte din miez si serviti supa, dupa preferinta. Noi am servit supa de broccoli.

 

Paine gustoasa de casa

Paine_gustoasa_de_casa_07

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Paine cu dovlecei si ou

Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]

 

Paine de casa cu unt

Paine de casa cu unt din: ou, faina, apa minerala, drojdie, unt, ulei, sare, zahar.   Ingrediente: 1 ou 2 kg făină 1,5 l apă minerală sau lapte 100 g drojdie 2 linguri unt 1/2 ceşcuţă cu ulei 2 linguriţe sare 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui laptele la încălzit. Intre timp, cerni făina […]

 

Pui cu sos de rosii si busuioc

Pui cu sos de rosii si busuioc – rețeta simplă și rapida. Această rețetă simplă, dar plină de savoare, este ideală pentru o cină rapidă și sănătoasă, dar și pentru ocazii speciale. Fie că îți dorești o masă ușoară sau un prânz copios, această rețetă de pui cu sos de roșii și busuioc îți va […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune rete traditionale si sănătoase cum se mânca înainte majoritatea dintre noi am crescut cu pâine de casa pe care o faceau părinții si bunicii noștri fiind ma gustoasa mai setoasa etc,acum majoritatea painilor sunt cumparate de fiecare din diferite chioscuri magazine patiserii unde si acolo nu se mai fac nici 5%painile cu ingrediente naturale organice,nu mai sunt acele brutarii care făceau si coceau acea pâine ca la carte de o mancam si goală calda rumenita si ne simteam sătui,așa k putine gospodine nu știu ce înseamnă retetele tradiționale gustoase si sănătoase,multumim totuși k mai sunt oameni si postează rețetele noastre românești k sa mai vadă si gospodinele așa zise (k nu mai sunt)din ziua de azi ce înseamnă sa papam bio

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.