Paine integrala – Beneficii, contraindicatii si retete. Pâinea integrală este o variantă de pâine care este făcută din făină integrală, ceea ce înseamnă că întregul bob de grâu este folosit în procesul de măcinare, inclusiv miezul, tărâțele și germenii. Aceasta se diferențiază de pâinea albă, care este făcută din făină albă, din care au fost […]
Reteta zilei: Paine integrala cu ovaz
PrinteazaPaine integrala cu ovaz din: faina zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, margarina, faina integrala, ovaz, iaurt, lapte, masline.
Ingrediente:
- 1 cană făină
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 1/2 lingurite de unt sau margarina rece
- 2 cani de faina integrala
- 1/4 ceasca ovăz
- 1 1/2 cani iaurt degresat
- lapte
- unt si masline, pentru servire
Mod de preparare:
Într-un castron, se amestecă făina, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare. Incorporati untul si amestecati. Se adauga făină integrala si ovăz.
Incorporati iaurt și se amestecă ușor. În cazul în care amestecul este prea uscat adaugati cateva lingurite de lapte.
Framantati bine. Transferati pe o foaie de copt intr-o tava.
Cu un cuțit presarat cu faina, se cresteaza un X in partea de sus.
Coaceți la 175C aproximativ 40 de minute. Se răcește si se serveste cu unt si masline.
Paine integrala cu ovaz
Pofta buna!
Paine integrala din: apa calduta, smantana, unt, ou, sare, gluten de grau, germeni de grau, tarate de grau, tarate psyllium, faina de ovaz, pudra de proteina, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le […]