Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]
Reteta zilei: Paine cu malai si ardei
PrinteazaPaine cu malai si ardei din: malai, sare, faina, zahar, drojdie uscata, ardei copt, ulei de masline.
Ingrediente:
- 175gr malai
- 1 lingurita sare
- 350gr faina
- 1 lingurita zahar
- 7 gr drojdie uscata
- 1 ardei copt, curatat si tocat
- 1 lingura ulei de masline
- miere, pentru servire
Mod de preparare:
Amestecati impreuna malaiul, sarea, faina, zaharul si drojdia. Adaugati ardeiul si amestecati.
Incorporati 300ml apa calda si uleiul si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Framantati 10 minute. Lasati la dospit pentru o ora.
Impartiti in 2 tavi unse. Pastrati langa cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
Coaceti 30 de minute. Lasati sa se raceasca, feliati si serviti cu miere.
Paine cu malai si ardei
Pofta buna!
Paine – Istorie, beneficii si retete
Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]
Paine integrala – Beneficii, contraindicatii si retete
Paine integrala – Beneficii, contraindicatii si retete. Pâinea integrală este o variantă de pâine care este făcută din făină integrală, ceea ce înseamnă că întregul bob de grâu este folosit în procesul de măcinare, inclusiv miezul, tărâțele și germenii. Aceasta se diferențiază de pâinea albă, care este făcută din făină albă, din care au fost […]