Reteta zilei: Paine Montignac
PrinteazaO reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare.
Ingrediente:
- 400 g faina de grau macinis integral
- ¾ pahar apa minerala
- 25 g drojdie proaspata
- sare
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu sarea. Se framanta adaugandu-se si restul de apa aproximativ 20 minute.
Se acopera castronul cu un prosop curat si se lasa la dospit aproximativ 1 ora. Se fac apoi painici gen chifle si se pun intr-o tava de aragaz unsa cu putina margarina si tapetata cu putina faina.
Se mai lasa in tava aproximativ 5-10 minute, dupa care se da tava la cuptorul incins 1 ora. Se scoate tava din cuptor, se scot painicile si se infoara intr-un prosop pana se racesc. Se pot tine la frigider sau congelator pentru a se pastra fragede.
Paine Montignac
Pofta buna!
Nu-mi place painea asta