Ceai de Muguri de Plop: o băutură tradițională cu proprietăți terapeutice remarcabile. Mugurii de plop (Populus) sunt folosiți de secole în medicina populară datorită efectelor lor antiinflamatoare, antiseptice și expectorante. Ceaiul preparat din aceste muguri este ideal pentru ameliorarea simptomelor răcelii, durerilor în gât și altor afecțiuni respiratorii, dar poate fi consumat și pentru susținerea […]
Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos
PrinteazaPaine cu nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.
Ingrediente:
- 2 oua
- 295 ml de lapte
- 5 ml esenta de vanilie
- 315 gr faina
- 1/4 lingurița de sare
- 10 de grame praf de copt
- 1-2 lingurite de scortisoara
- 200 gr de zahar
- 140 gr nuca de cocos
- 85 grame unt nesarat
- Ulei vegetal
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 280C. Intr-un castron mic, amestecati impreuna oualele, laptele și vanilia.
Intr-un bol mediu, cerneti faina, sarea, praful de copt si scortisoara. Adaugați zaharul si nuca de cocos si amestecati bine.
In mijlocul ingredientelor uscate incorporate ingredientele umede si amestecati bine.
Adaugați untul și se amesteca bine pana se obtineti aluat omogen. Ungeti cu ulei si tapetati cu faina o forma de copt.
Puneti aluatul in forma si dati la cuptor pentru 1-1.5 ore.
Se lasa sa se raceașca. Se taie felii, apoi se serveste dupa preferinta.
Paine cu nuca de cocos
Pofta buna!
Frittata cu Roșii Uscate și Măsline
Frittata cu Roșii Uscate și Măsline: este o rețetă mediteraneană savuroasă, plină de arome intense și texturi diverse. Această variantă de frittata este ideală pentru orice moment al zilei, fie că este vorba de un mic dejun tardiv, un prânz sau o cină ușoară. Timp de preparare Pregătire: 10 minute Gătire: 20 minute Total: 30 […]
O sa incerc si eu painea asta