Paine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua. Ingrediente: 200 g de mălai 280 ml lapte bătut 25 g unt 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 50 g boabe […]
Reteta zilei: Paine cu ovaz
PrinteazaPaine cu ovaz din: apa, lapte, drojdie, miere, faina, ovaz, unt, sare.
- 1 cană de apă
- 1 cană lapte
- 2 ¼ lingurițe drojdie uscată
- 2 linguri miere
- 2 ½ căni făină integrala
- 2 căni făină
- 1 ceașcă ovăz
- 4 linguri unt, topit și răcit
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
Turnați apă și lapte într-un bol si se încălzește 30-45 de secunde la microunde. Se toarnă în vasul unui mixer.
Adăugați drojdia și mierea. Se lasă să stea 10 minute până când drojdia este spumoasă.
Se amestecă făina, ovăz, unt și sare. Frământați cu mixerul timp de 6 minute.
Păstrați aluatul în bol și acoperiți cu un prosop. Lasati sa creasca 1 ora pana se dubleaza.
Când aluatul este dublat transferați pe o suprafață de lucru si framantati usor, apoi transferati intr-o tava. Acoperiți cu un prosop și lăsați să crească 30-40 de minute.
Încălziți cuptorul la 200C. Coaceți 40-50 de minute, rotind la jumătatea timpului de coacere.
Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Paine cu ovaz
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine umpluta cu piept de pui
Paine umpluta cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, telina, usturoi, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, paine, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, dezosate, fără piele 1 ceapă 1 ardei gras verde 2 morcovi 4 tije de ţelină 3 căţele usturoi 2 linguri ulei 2 linguriţe făină albă 125 […]
Pofta buna!