Reteta zilei: Paine picanta cu branza
PrinteazaPaine picanta cu branza din: drojdie uscata, zahar, apa calda, faina, ardei iute, sare, ou, sos de ardei iute, lapte, branza cheddar, branza, parmezan, seminte de susan.
Ingrediente:
- 2 pliculete drojdie uscata
- 1 lingurita de zahar
- 1 cana de apa calda
- 4 cani faina plus 1/2 cana de faina
- 3 ardei jalapeno, tocat
- 1 3/4 lingurite de sare
- 1 lingura de zahar
- 1 ou
- 1 lingurita de sos de ardei iute
- 3/4 cana lapte
- 2 cesti de branza cheddar, rasa
- 1/2 ceasca branza, cuburi
- parmezan
- seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecati drojdia in apa calda si 1 lingurita zahar pana se omogenizeaza. incalzeste laptele la microunde timp de 50 de secunde.
Intr-un castron se adauga 4 cani de faina, ardei jalapeno tocat, sare, zahar, ou, sos de ardei iute si lapte.
Adaugati drojdia si incepeti sa framantati. Incorporati faina daca mai este necesar si framantati cel putin 10 minute.
Scoateti aluatul din castron si se plaseaza pe o suprafata presarata cu faina.
Adaugati branza rasa si cea cuburi, framantati din nou pana la omogenizare.
Dupa ce incorporati branza, se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit. Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Framantati din nou 30 de secunde. Puneti aluatul intr-un vas bine uns si se lasa sa creasca pana se dubleaza, aproximativ 1 ora.
Impartiti in doua. Adaugati in 2 tavi in care ati pus hartie de copt. Presarati parmezan si seminte de susan. coace la 170C timp de 30 de minute.
Paine picanta cu branza
Pofta buna!