Reteta zilei: Paine cu rozmarin
PrinteazaO reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 linguri de drojdie
- 2 linguri de zahăr
- 1 cană cu apă caldă
- 3 cani faina
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de rozmarin, tocat
- 1 lingura de ulei de măsline
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu zahar si apa intr-un castron pentru 10 minute. Într-un castron mare se combina 2 1/2 cana de faina, sare, rozmarin, şi ulei de măsline.
Se adăuga amestecul de drojdie. Se frământa timp de 8 minute si daca mai este nevoie se mai adauga 1/2 cană de făină.
Aluatul framantat se lasa intr-un castron acoperit la dospit aproximativ 1 ora. Se imparte aluatul în doua. Se tapeteaza formele de paine cu ulei de masline. Se presara cu sare si rozmarin suplimentar, dacă preferaţi. Se mai lasa la crescut 45 de minute.
Incalziti cuptorul la 280 grade. Pe o foaie de copt, se pun pâinicile şi se lasa la copt timp de 18 minute sau până când se rumeneste usor.
Paine cu rozmarin
Pofta buna!
Buna paine, imi place