Omleta taraneasca – Reteta pentru diabetici din: cartofi fierti, ulei, ceapa, sare, carnaciori, oua, lapte, marar. Ingrediente 1 1/2 kg cartofi fierti ulei 1 ceapa sare 4 carnaciori 2-3 oua 4-6 linguri lapte marar Mod de preparare Cartofii taiati in felii se prajesc usor in uleiul fierbinte, se sareaza si li se adauga ceapa […]
Reteta zilei: Paine cu stafide si migdale
PrinteazaPaine cu stafide si migdale din: drojdie, apa calduta, lapte caldut, ou, unt, zahar, sare, cardamom, faina, stafide, migdale.
Poate te intereseaza si Paine cu rosii si chimen
Ingrediente:
- 1 lingurita drojdie
- 1/4 cana apă călduța
- 1/2 cana lapte călduț
- 1 ou
- 3 linguri unt
- 1/4 cana zahăr
- 1/4 lingurita sare
- 4-5 pastai cardamom, pisat
- 2 1/2 cani faina
- 1/4 ceașcă stafide
- migdale, dupa preferinta
Mod de preparare:
Faceti o aluat amestecand toate ingredientele, cu excepția migdalelor. Frământați până când aluatul este moale și flexibil.
Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dezumflați aluatul și dati forma rotunda acestuia. Puneti pe o foaie de copt unsa și se lasă să crească din nou.
Când s-a ublat, ungeti cu ou sau lapte. Se presara migdale tocate. Coaceți în cuptorul preîncălzit 160C timp de aproximativ 30 de minute.
În cazul în care pâinea se rumeneste prea repede, se acopera cu folie după aproximativ 15 de minute și se continua coacerea.
Scoateți din cuptor și lasati să se răcească complet înainte de feliere.
Paine cu stafide si migdale
Pofta buna!
Omleta taraneasca – Reteta pentru diabetici
Arata foarte bine pacina cu stafide