Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana
PrinteazaPainici cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc, praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si patrunjel.
Ingrediente pentru painici:
- 1 ceasca faina
- 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 3 linguri unt rece (fara sare)
- 1/2 ceasca lapte batut
- frunzele de la 1 fir de praz, tocate
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g carne de porc, tocata
- partea alba a unui fir de praz, tocat
- 4 linguri unt
- 4 linguri faina
- 1 cana smantana
- 1 cana de lapte
- 1 varf de cutit piper cayenne
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita ulei
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 C. Intr-un castron combinati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Taie untul in bucati mici si incorporeaza-l in faina pana obtineti aluatul sfaramicios.
Adaugati laptele batut, prazul si patrunjelul. Amestecati bine. Framantati apoi pana obtineti alutul omogen.
Pe surprafata de lucru imprastiati faina, intindeti putin aluatul si taiati cu ajutorul unei forme painicile. Puneti pe o foaie de copt si coaceti 10-12 minute.
Intre timp preparati carnea de porc si sosul de smantana. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adaugati uleiul si prazul si gatiti un minut. Adaugati carnea de porc si gatiti 8 minute.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mica, se adauga faina. Bateti pana cand devine aurie cimpozitia, aproximativ un minut.
Adauga smantana, laptele, piperul cayenne, sarea si piperul negru. Amestecati bine si mai gatiti cateva minute. Se toarna carnea in sosul de smantana.
Serviti painicile cu carnea de porc si sosul de smantana cald. Garnisiti cu patrunjel!
Painici cu carne de porc si sos de smantana
Pofta buna!
Asta e un fel de sandwich, care pare bun…asa la prima vedere