Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]
Reteta zilei: Painici cu lapte pentru micul dejun
PrinteazaPainici cu lapte pentru micul dejun din: lapte, drojdie, zahar, faina, sare, unt, ou.
Ingrediente:
- 3/4 ceasca lapte
- 1 lingurita drojdie
- 1/4 ceasca zahar
- 2 cani faina
- 1/4 lingurita sare
- 4 linguri unt, topit
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
amesteca ingredientele si se framanta pana obtineti un aluat moale și elastic, care nu este lipicios.
Lasati la dospit pana se dubleaza volumul.
Imparțiți aluatul in 10 bucati si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.
Intindeti fiecare bucata, apoi rulati, crestati usor si asezati pe o foaie de copt in tava.
Lasati sa creasca 15-20 de minute. Ungeti cu ou si dati la cuptor aproximativ 12-15 minute la 170C.
Se lasa sa se raceasca si se servesc.
Painici cu lapte pentru micul dejun
Pofta buna!
Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească
Paine – Istorie, beneficii si retete
Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita Painea prajita, cunoscuta si sub denumirea de paine toast, este un aliment popular si delicios, adesea consumat la micul dejun sau ca parte a altor mese. Painea prajita este facuta din paine obisnuita, care este usor uscata prin prajire sau prajirea ei la foc mic. Acest proces […]
Pofta buna!