Reteta zilei: Painici cu usturoi si cimbru
PrinteazaPainici cu usturoi si cimbru din: ulei de masline, usturoi, cimbru, drojdie, apa calda, lapte, supa de legume, zahar, sare, ou, faina, unt, sare de mare.
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 lingura de usturoi tocat
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 1 plic drojdie uscata
- 1/4 cană apă caldă
- 1 cană lapte integral
- 1/4 ceasca supa de legume
- 3 linguri de zahar
- 1 1/2 lingurite sare
- 1 ou, la temperatura camerei
- 3 1/2 cani faina
- 1/4 ceasca unt nesărat, topit
- cimbru, pentru garnitura
- sare de mare
Mod de preparare:
Într-o tigaie mica, la foc mediu gatiti uleiul de masline si cimbru împreună 2-3 minute.
Pastrati deoparte.
Se amestecă împreună drojdie și apă într-un castron mic si se pune deoparte timp de cinci minute.
Se încălzește laptele. Într-un castron mare amestecati împreună lapte cald, supa de legume, zahăr, sare, usturoi si cimbru.
Incorporati drojdie și ou.
Adaugati faina si se amesteca cu o lingura de lemn.Framantati aluatul pe o suprafata presarata cu faina timp de 4-5 minute, pana se omogenizeaza și se transferă într-un castron ușor uns.
Ungeti cu uleiul din castron , acoperiti si pastrati deoparte aproximativ 1 1/2 ore.
Ungeti o tava cu unt topi si pastrati deoparte.
Impartiti aluatul in 4 parti egale.
Pe o suprafata presarata cu faina, rulati aluatul într-un dreptunghi.
Tăiați aluatul în 3, iar apoi fiecare bucata in jumatate.
Ungeti cu unt si transferati in tava.
Procedati la fel pana terminati aluatul, iar la sfarsit mai ungeti tot aluatul cu unt.
Dati la frigider pentru o jumătate de oră.
Preincalziti cuptorul la 170C.
Dati la cuptor aproximativ 30-35 de minute.
Ungeti din nou cu unt si se presara cu cimbru și sare de mare.
Serviti painicile la temperatura camerei.
Painici cu usturoi si cimbru
Pofta buna!
Arata foarte bine painicile
Au iesit bune painicile?