Ardei Iute Murat pentru Iarnă. Conservați în saramură, acești ardei își păstrează gustul intens și crocant pe tot parcursul iernii, fiind perfecti pentru a fi serviti alături de fripturi, tocănițe sau chiar ciorbe. Prepararea ardeilor iuți murați este simplă, iar rezultatul final este un produs natural și delicios care îți va condimenta mesele de iarnă. […]
Reteta zilei: Panna Cotta cu miere si nuca
PrinteazaPanna Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt, smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci.
Ingrediente:
- 3-4 linguri ulei canola
- 4 linguri de apa
- 2 1/2 lingurite gelatina
- 2 cesti iaurt
- 2 cani de lapte sau smantana
- 1/4-1/2 ceasca zahar
- 2 linguri suc de lamaie
pentru servire:
- 1/3-1/2 ceasca miere
- 1/2-3/4 ceasca nuci
Mod de preparare:
Puneti apa intr-un castron mic. Se adauga gelatina si si se lasa sa inmoaie, aproximativ 15 minute.
Intr-un castron mare, amestecati iaurtul, zaharul si 1 cana de lapte. Intr-o cratita mica, puneti restul de lapte la foc mic.
Se adauga gelatina si opriti focul. Adaugati in amestecul de iaurt.
adauga suc de lamaie, se amesteca, apoi se pune in pahare sau intr-o forma si se da la rece pentru 2 ore.
Cand scoateti de la rece, puneti apa calda intr-un vas, adaugati forma sau paharele si lasati cateva minute.
Serviti panna cotta miere si nuci.
Panna Cotta cu miere si nuca
Pofta buna!
Consommé de Rață: Supa Clară. Prin clarificarea atentă a supei, se obține un lichid limpede, dar plin de arome concentrate, care captează esența cărnii de rață. Pregătirea ingredientelor: 20 minute Gătirea bazei pentru consommé: 2 ore Clarificarea supei: 45 minute Timp total: 3 ore și 15 minute Ingrediente Carcasă de rață (1 bucată): Carcasa […]
Acum am vazut prajitura si mi se pare fabuloasa. Panna Cotta vreau sa gust si eu, imi dai?
Foarte buna, foarte buna panna cotta cu miere si nuca!
Mi-ai facut pofta 🙂