Reteta zilei: Panna cotta perfecta

Printeaza

Panna cotta perfecta din: ulei, lapte, gelatina, zahar, smantana, esenta de vanilie, sare. Un desert italian clasic, apreciat pentru textura sa fină și cremoasă, care se topește în gură.

Denumirea sa se traduce literalmente prin “smântână gătită”, iar rețeta de bază constă într-o combinație simplă de smântână, zahăr și gelatina, care se prepară ușor și se răcește pentru a obține o consistență delicată, dar fermă.

Ce face o panna cotta cu adevărat perfectă este echilibrul dintre dulceața subtilă și aroma bogată a smântânii, iar personalizarea cu diferite arome, precum vanilie, fructe sau ciocolată, o face și mai versatilă.

Acest desert elegant și rafinat poate fi servit în diverse combinații, de la sosuri de fructe proaspete la caramel sau ciocolată topită, fiind ideal pentru ocazii speciale sau pentru a încheia o masă delicioasă.

 

Ingrediente:

  • ulei
  • 1 1/2 cani de lapte integral
  • 3 lingurite praf de gelatina
  • 1/3 cana de zahar
  • 1 1/2 cani de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei 4 vase termorezistente. Se toarna laptele in cratita si se presara gelatin, se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute.

Fierbeti la foc mic amestecand frecvent, laptele nu trebuie sa fiarba. Lasati sa se raeasca.

Se adauga zaharul in lapte si se continua incalzirea pana cand se dizolva.

Scoateti cratita de pe foc. Adaugati smantana, vanilia si un varf de cutit de sare. Se toarna in vase si se da la frigider 1-2 ore.

Umpleti un castron mare cu apa calda. Stergeti o farfurie pentru desert cu un prosop de hartie umed.

Cu un cutit eliberati marginea de la panna cotta, scufundati vasul in apa calda in castron si tineti timp de aproximativ 3 secunde.

Rasturnati pe farfurie, serviti imediat sau dati la frigider.

Panna cotta perfecta

Panna_cotta_perfecta_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • piecei1l

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.