Reteta zilei: Panna cotta cu zmeura

Printeaza

Panna cotta cu zmeura din: lapte, smantana, smantana lichida, zahar, gelatina, esenta de vanilie, zmeura, zahar.

 

Ingrediente: 

  • 2 cesti de lapte
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca smantana lichida
  • 1/2 cani zahar
  • 3 lingurite gelatina
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 2 cani zmeură
  • 1/3 cana de zahăr
  • afine, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se pregatesc ingredientele.

Intr-o tigaie, se combină împreună lapte, smantana și zahăr. Incalziti pana aproape de fierbere.

Într-un vas mic, se combina gelatina cu un pic de apă. Lasati sa stea timp de câteva minute, până când se dizolvă.

Adăugați gelatina și vanilie în amestecul de lapte.

Panna_cotta_cu_zmeura

Lasati amestecul de lapte la temperatura camerei. Amestecati smantana lichida.

Se toarnă amestecul în pahare de servire. Dati la frigider timp de câteva ore.

într-o tigaie, se combină împreună zmeură cu zahăr.

Lasati sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca.

Panna_cotta_cu_zmeura_02

Scoateti paharele din frigider si presarati cu zmeura.

Serviti desertul rece cu afine.

Panna_cotta_cu_zmeura_03

Panna cotta cu zmeura

Panna_cotta_cu_zmeura_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Panna Cotta cu Ceai Verde Matcha

Panna Cotta cu Ceai Verde Matcha din: gelatina, smantana, zahar, ceai verde matcha, fructe proaspete. Această rețetă îmbină cremozitatea panna cotta cu aroma distinctivă a ceaiului verde matcha, oferind o experiență culinară unică. Ideal pentru a încheia o masă specială sau pentru a te răsfăța cu un desert rafinat, panna cotta cu ceai verde matcha […]

Lavanda

Panna Cotta cu Lavandă: Delicatesă Aromată

Panna Cotta cu Lavandă: Delicatesă Aromată din: smantana, zahar, lavanda, extract de vanilie, gelatina, apa, fructe. Pannacotta cu lavandă este o reinterpretare elegantă a clasicului desert italian. Aromele delicate ale lavandei se îmbină perfect cu cremozitatea pannacottei pentru a crea un desert cu adevărat special. Pentru a pregăti pannacotta cu lavandă, veți avea nevoie de […]

 

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata din: smantana, lapte, zahar, gelatina, sirop, biscuiti, unt, fructe, ciocolata. Ingrediente: 450 ml smântână dulce 200 ml lapte 60 g zahăr 20 g gelatină esenţe 90 ml sirop (jeleu de fructe) biscuiţi digestivi 2 linguri unt topit fructe ciocolată rasă   Mod de preparare: Se încălzesc la foc mic […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.