Raci cu Sos de Prune și Vin Alb – Această rețetă combină dulceața naturală a prunelor cu aroma bogată a vinului alb și textura delicată a racilor, rezultând un preparat plin de arome și foarte savuros. Ingrediente: 1 kg de raci proaspeți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 4 căței […]
Reteta zilei: Parfait de caise
PrinteazaParfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana.
Ingrediente pentru aluatul de caise:
- 400g caise
- 150g zahar pudra
- 2 lingurite de esenta de vanilie
bezea:
- 2 albusuri de ou
- 225g zahar pudra
- 100ml de apa
frisca:
- 300ml smantana
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 200 ° C. Taiați caisele in jumatate si scoateti samburii.
amesteca vanilia in zahar, apoi turnati amestecul intr-o tava de copt. asezati peste caisele cu fata in jos.
Dati la cuptor pentru 20 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Puneti apa si zaharul pentru bezea intr-o cratita la foc mediu si amestecati pana cand se dizolva zaharul.
Lasati sa fiarba apoi 5 minute.
Intre timp bateti albusurile intr-un castron. Incorporati zaharaul dizolvat in apa si bateti bine pana obtineti bezea.
Transferati caisele intr-un castron. pasati caisele pana obtineti piure. Pastrati deoparte.
Puneti smantana intr-un castron mare si bateti pana obtineti frisca.
Se toarna piureul de caise in bezea si amestecati bine. Incorporati smantana si amestecati bine.
Turnati in forme si dati la congelator 12 ore. Serviti cu biscuiti de ghimbir zdrobiti si sirop ramas de la caise.
Parfait de caise
Pofta buna!
Lichior de Piersici: Rețeta Perfectă – este o băutură perfectă pentru a fi savurată la ocazii speciale sau pentru a fi oferită cadou. Prepararea acestui lichior acasă este o modalitate excelentă de a captura esența dulce și aromată a piersicilor într-o băutură sofisticată. Descoperă cum să pregătești lichior de piersici: Ingrediente: 1 kg piersici coapte […]