Reteta zilei: Parfait de caise
PrinteazaParfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana.
Ingrediente pentru aluatul de caise:
- 400g caise
- 150g zahar pudra
- 2 lingurite de esenta de vanilie
Ingrediente pentru bezea:
- 2 albusuri de ou
- 225g zahar pudra
- 100ml de apa
Ingrediente pentru frisca:
- 300ml smantana
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Taiați caisele in jumatate si scoateti samburii. Se amesteca vanilia in zahar, apoi turnati amestecul intr-o tava de copt. asezati peste caisele cu fata in jos.
Dati la cuptor pentru 20 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Puneti apa si zaharul pentru bezea intr-o cratita la foc mediu si amestecati pana cand se dizolva zaharul. Lasati sa fiarba apoi 5 minute.
Intre timp bateti albusurile intr-un castron. Incorporati zaharaul dizolvat in apa si bateti bine pana obtineti bezea. Transferati caisele intr-un castron. pasati caisele pana obtineti piure. Pastrati deoparte.
Puneti smantana intr-un castron mare si bateti pana obtineti frisca.
Se toarna piureul de caise in bezea si amestecati bine. Incorporati smantana si amestecati bine. Turnati in forme si dati la congelator 12 ore. Serviti cu biscuiti de ghimbir zdrobiti si sirop ramas de la caise.
Parfait de caise
Pofta buna!