Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare

Printeaza

Paste cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare.

Paste cu bacon si mazare

 

Ingrediente:

  • 2 felii de bacon
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi , tocat
  • 1 1/2 lingurite faina
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana branza marunțita
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 punga paste
  • 3/4 cana mazare

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente. Scurgeti , dar pastrati o cana de lichid. Intre timp, gatiti sunca in tigaie la foc mediu .

Scoateti baconul din tigaie, adaugati untul si uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn .

Adaugati ceapa si gatiti timp de 5 minute , amestecand ocazional .

Adaugati usturoiul si caliti pentru alte 30 de secunde.

Paste cu bacon si mazare

Adaugati faina si se fierbe timp de 1 minut , amestecand constan .

Se adauga muștar, lapte, amestecand continuu , aduce amestecul la fierbere.

Gatiti timp de 3 minute.

Opriti focul, lasati sa stea 5 minute. Adaugati branza si se condimenteaza cu sare si piper.

Amestecati pana se omogenizeaza . Adaugati pastele, mazarea și baconul.

Amestecati si serviti pastele calde.

Paste cu bacon si mazare

Paste cu bacon si mazare

Paste cu bacon si mazare

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de paste cu bacon

Salata de paste cu bacon

Salata de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei, bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza. Ingrediente: 1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1 legatura de marar proaspat, tocat 2 linguri […]

 

Paste cu dovlecei si bacon

Paste cu dovlecei si bacon din: ceapa, bacon, dovlecel, faina, lapte, taietei, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  o ceapă un dovlecel 200 g bacon o lingură făină 250 ml lapte 300 g tăieţei laţi o lingură ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa curăţată şi tocată julien se pune la călit în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. din astea fac azi 🙂

  2. Si mie imi plac pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.