Reteta zilei: Paste bolognese cu ciuperci
PrinteazaPaste bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline, ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente.
Inrgediente:
- 30g ciuperci uscate
- 1 cana cu apa clocotita
- 1 lingura ulei de masline
- 2 1/2 cani ceapa tocata
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/2 kg carne tocata de pui
- 500g ciuperci feliate
- 3 catei de usturoi tocat
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1/2 ceasca de vin alb
- 1 cutie rosii decojite intregi
- 1 pachet spaghete din grau integral
- 1 lingura de sare
- 1 cana parmezan ras
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 2-3 linguri condimente italienesti
Mod de preparare:
Combinati ciupercile uscate cu apa clocotita intr-un castron, se acopera si se lasa 20 de minute. Scurgeti si pastrati deoparte lichidul.
Clatiti ciupercile, apoi taiati felii. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita, adaugati ceapa, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita de piper si carnea de pui. Gatiti 10 minute.
Adaugati ciupercile proaspete feliate, usturoi, restul de 1/4 lingurita de sare si restul de 1/4 lingurita piper. Gatiti 15 minute.
Adaugati ciupercile uscate feliate si gatiti 1 minut. Adaugati pasta de tomate, gatiti 2 minute, amestecand constant.
Adaugati lichidul de la ciuperci si vinul. Fierbeti 1 minut. Adaugati rosiile si fierbeti la foc mic 30 minute, amestecand din cand in cand.
Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet, adaugati 1 lingura de sare, scurgeti si puneti in cratita cu sos. Serviti pastele bolognese cu ciuperci garnisite cu parmezan si patrunjel.
Paste bolognese cu ciuperci
Pofta buna!
Ce pofta mi ai facut de paste 🙂
Foarte bune pastele