Reteta zilei: Paste bolognese cu topping de branza
PrinteazaPaste bolognese cu topping de branza din: tagliatelle, ulei de masline, carne de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de tomate, cimbru, oregano, iere, rosii, sare, piper, branza.
Ingrediente:
- 1 pachet tagliatelle
- 1 lingura ulei de masline
- 500gr carne tocata de vită
- 1 ardei gras, felii subțiri
- 300gr ciuperci, cuburi
- 1 ceapa medie, felii subțiri
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura miere
- 16 rosii, cuburi
- Sare și piper negru proaspat macinat
- branza rasa, pentru servire
Mod de preparare:
Se fierbe o oală mare cu apă sarata, se adaugă tagliatelle, gatiti al dente, aproximativ 10 minute.
Intre timp, se incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugati carnea de vită și se gateste aproximativ 5 minute.
Puneti usturoiul și ceapa și gatiti aproximativ 2 minute. Adăugați ardeii și ciupercile și gatiti aproximativ 5 minute. condimentează cu sare și piper.
micsoreaza focul la mediu. Adaugati pasta de tomate, miere, cimbru, oregano și se amestecă pentru a se combina.
adauga rosiile cubulete si se lasă amestecul sa fiarba, aproximativ 5 minute. condimentează, după gust, cu sare și piper.
Adauga pastele fierte și se amestecă pentru a se combina.
Transferati in boluri de servire, garnisiti cu branza rasa si serviti.
Paste bolognese cu topping de branza
Pofta buna!