Paste cu branza topita din: paste, ciuperci, unt, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 10 ciuperci proaspete 50 g unt 250 ml smântână de gătit un cub brânză topită sare piper Mod de preparare: Ciupercile se taie foarte mărunt şi se pun la călit în unt. Se lasă 10 minute şi între […]
Reteta zilei: Paste cu branza, creveti si homar
PrinteazaPaste cu branza, creveti si homar din: paste, unt, faina, lapte, branza gruyere, branza cheddar, sare, piper, nucsoara, piper cayenne, homar, pesmet, arpagic.
Ingrediente:
- 250gr paste
- 4 linguri de unt
- 3 linguri de faina
- 2 cani de lapte
- 180gr branza gruyere, maruntita
- 120gr branza cheddar, maruntita
- 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita piper cayenne
- 1 homar, bucati
- 10 creveti
- 12 cana pesmet
- Arpagic, tocat
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente, scurgeti si pastrati deoparte.
Intr-o oala de dimensiuni medii, se topesc 3 linguri de unt la foc mediu-mare. adauga faina, se amesteca in mod constant.
Se adauga laptele, sarea, piperul negru. amesteca pana sunt combinate. Gatiti amestecul timp de aproximativ 5 minute, amestecand in mod constant.
Opriti focul, se adauga branzeturile. Adaugati pastele, homar si creveti, piper negru, piper cayenne si adaugati intr-un vas de copt.
topeste 1 lingura de unt si se amesteca cu pesmet, apoi presarati pesmetul pe partea de sus in vasul de copt. coace la 200C pentru 20-25 de minute.
Garnisiti cu arpagic si serviti.
Paste cu branza, creveti si homar
Pofta buna!
Paste cu spanac si branza nobila
Paste cu spanac si branza nobila din: paste, branza, spanac, ardei, ceapa, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g paste 50 g brânză albastră 1 mână de baby spanac 1 ardei gras 1 ardei capia mic 1/2 ceapă roşie sare pătrunjel Mod de preparare: Fierbe pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scurge-le, trece-le prin jet de […]
Pofta buna!