Reteta zilei: Paste cu carne de curcan

Printeaza

Paste cu carne de curcan din: ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, carne de curcan, condimente italiene, boia de ardei afumat, scortisoara, sos de rosii, supa de pui, dafin, paste, sare grunjoasa, piper, parmezan.

Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si mozzarella

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 4-5 catei de usturoi, tocat
  • 1 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1 lingura condimente italiane
  • 1 lingura boia de ardei afumat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 borcan de sos de rosii pentru paste, dupa preferinta
  • 1 cană supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • 400gr paste, dupa preferinta
  • sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
  • parmezan ras, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati morcovii, telina si ceapa.

Asezonati cu sare și piper și sotati timp de aproximativ 6 minute. Adăugați usturoiul și gatiti încă 30 de secunde.

Adăugați carnea de curcan si rumeniti, asezonati cu condimente italiaene, boia de ardei și scorțișoară.

Amestecati si adăugați sosul, supa de pui și dafin.

Fierbeti aproximativ o oră. Gustati și asezonati, dupa gust.

Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert. Fierbeti pastele al dente. Scurgeti si transferati intr-un bol.

Impartiti pastele in farfurii, adaugati sos si presarati parmezan. serviti imediat.

 

Paste cu carne de curcan

Paste_cu_carne_de_curcan_07

 

Pofta buna!

 

 

Chimichurri Roșu – Chimichurri Rojo: Sos Argentinian Picant

Chimichurri Roșu – Chimichurri Rojo: Sos Argentinian Picant din: patrunjel, usturoi, ardei iute, boia dulce, otet de vin rosu, sare, piper, ulei de masline. Acest sos picant și aromat este perfect pentru a însoți carnea la grătar, peștele sau legumele. Chimichurri Rojo este o variantă picantă a clasicului sos argentinian, Chimichurri. Acest sos a fost […]

Vitel cu Sos Gorgonzola

Vitel cu Sos Gorgonzola din: carne de vitel, branza gorgonzola, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc.   Ingrediente: 4 felii de carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g brânză Gorgonzola 1 cană de smântână 2 linguri de unt 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.