Reteta zilei: Paste cu carne tocata
PrinteazaPaste cu carne tocata din: ulei de masline, pancetta, ceapa, usturoi, morcov, telina, carne de vita, carne de porc, lapte, vin alb, rosii, frunze de dafin, oregano, praf de ardei iute, sare, piper, smantana, parmezan, paste.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 50g pancetta, fin tocata
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 cățel de usturoi, tocat marunt
- 1 morcov, tocat marunt
- 1 telina, fin tocata
- 200g carne de vită tocată
- 100g carne de porc tocată
- 250ml lapte
- 200ml vin alb
- 400g roșii tocate
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 linguriță praf de ardei iute
- Sare și piper negru
- 1 lingura smântână
- parmezan ras
- paste fierte, pentru servire
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga pancetta. Gatiti pentru câteva minute.
Adăugați ceapa si se lasa sa se inmoaie la foc mediu timp de 2-3 minute înainte de a adăuga usturoi, morcov si telina.
amestecă legumele frecvent timp de aproximativ 5 minute, apoi dati focul la mare, se adaugă carnea de vită tocată și carnea de porc si gatiti, amestecand ocazional, pana cand se rumeneste carnea. condimentează cu sare și piper.
Se adaugă laptele și lăsați-l să se evapore complet înainte de a adăuga vinul.
Adaugati vinul, lasati sa se evapore, apoi se adauga rosiile. Adaugati frunzele de dafin, oregano si ardei iute, se acoperă și se fierbe foarte ușor la foc foarte mic timp de aproximativ 3 ore.
amestecă din când în când și se verifică periodic că există suficient lichid, adăugând puțină apă, dacă este necesar.
Incorporati smantana si parmezan si serviti cu paste.
Paste cu carne tocata
Pofta buna!
Foarte bune pastele cu carne tocata