Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos de rosii

Printeaza

Paste cu chiftele si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, porc, pesmet, parmezan, galbenus, patrunjel, oregano, busuioc, sare, piper, usturoi, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, vin rosu, paste.

 

Ingrediente: 

  • 3 linguri ulei de masline
  • ½ ceasca ceapa cubulete
  • 1 kg carne tocata de porc
  • ¼ cană de pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite patrunjel
  • 2 lingurițe de oregano
  • 3 linguri busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 4 catei de usturoi tocat
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie sos de rosii
  • 180 gr pasta de tomate
  • ½ cana de vin roșu
  • 1 pachet paste

 

 

Mod de preparare:

Adăugați 1 lingură ulei într-o tigaie mare, gatiti ceapa 3-5 minute.

Se combină ceapa, carnea, pesmet, parmezan, gălbenuș de ou, 1 lingurita pătrunjel, 1 lingurita oregano, 1 lingura de busuioc, ½ linguriță sare și 1/2 lingurita piper negru într-un castron mare.

Paste_cu_chiftele_si_sos_de_rosii
Amestecati bine si formati chiftele.

In tigaia in care ati calit ceapa, adaugati 1 lingura de ulei si rumeniti usor chiftelele.

Adaugati chiftelutele intr-o cratita.

Paste_cu_chiftele_si_sos_de_rosii_02

În aceeași tigaie, se adauga 1 lingura de ulei, apoi se adaugă usturoiul, sotati 1 minut, apoi se adauga rosiile cubulete, sos de tomate, pasta de tomate, vin roșu, restul de pătrunjel, oregano, 2 linguri de busuioc, sare și piper.

Se amestecă totul împreună și se fierbe timp de 10 minute.

In timp ce sosul se fierbe, se fierb pastele al dente. Adaugati in sos.

Se adauga sosul si pastele peste chiftele.

Paste_cu_chiftele_si_sos_de_rosii_03
Gatiti la foc mic 1,5-2 ore.

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Paste_cu_chiftele_si_sos_de_rosii_04

Paste cu chiftele si sos de rosii

Paste_cu_chiftele_si_sos_de_rosii_04

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu, ce pofta mi-ai facut! Ce bine arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.