Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos de rosii
PrinteazaPaste cu chiftele si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, porc, pesmet, parmezan, galbenus, patrunjel, oregano, busuioc, sare, piper, usturoi, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, vin rosu, paste.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- ½ ceasca ceapa cubulete
- 1 kg carne tocata de porc
- ¼ cană de pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- 1 gălbenuș de ou
- 2 lingurite patrunjel
- 2 lingurițe de oregano
- 3 linguri busuioc proaspat tocat
- 1 lingurita sare
- 1 linguriță de piper negru
- 4 catei de usturoi tocat
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 cutie sos de rosii
- 180 gr pasta de tomate
- ½ cana de vin roșu
- 1 pachet paste
Mod de preparare:
Adăugați 1 lingură ulei într-o tigaie mare, gatiti ceapa 3-5 minute.
Se combină ceapa, carnea, pesmet, parmezan, gălbenuș de ou, 1 lingurita pătrunjel, 1 lingurita oregano, 1 lingura de busuioc, ½ linguriță sare și 1/2 lingurita piper negru într-un castron mare.
Amestecati bine si formati chiftele.
In tigaia in care ati calit ceapa, adaugati 1 lingura de ulei si rumeniti usor chiftelele.
Adaugati chiftelutele intr-o cratita.
În aceeași tigaie, se adauga 1 lingura de ulei, apoi se adaugă usturoiul, sotati 1 minut, apoi se adauga rosiile cubulete, sos de tomate, pasta de tomate, vin roșu, restul de pătrunjel, oregano, 2 linguri de busuioc, sare și piper.
Se amestecă totul împreună și se fierbe timp de 10 minute.
In timp ce sosul se fierbe, se fierb pastele al dente. Adaugati in sos.
Se adauga sosul si pastele peste chiftele.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Paste cu chiftele si sos de rosii
Pofta buna!
Vreau si eu, ce pofta mi-ai facut! Ce bine arata!