Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos

Printeaza

Paste cu chiftele si sos din: carnati, pesmet, ou, ceapa, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc, sare, piper, zahar brun, pasta de tomate.

 

Ingrediente chiftele: 

  • 1 kg carnati proaspeti
  • 1 ceașcă pesmet
  • 1 ou
  • ½ ceapa, cuburi
  • 1 pachet paste, dupa preferinta

Ingrediente sos:

  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii tocate
  • ½ linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • ½ linguriță de sare
  • piper proaspăt macinat
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura pasta de tomate

 

Mod de preparare:

Pentru a face chiftelutele, scoateti carnea de pe mate si adaugati intr-un castron mare.

Adaugati pesmet, ou, ceapa și se amestecă ingredientele bine.

Formati chiftelute. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugati uleiul de masline si incalziti.

Adaugati chiftelutele si gatiti până când se rumenesc.

Scoateți din tigaie pe o farfurie mare.

Adaugati ceapa in tigaie, împreună cu două catei de usturoi tocat.

Gatiti în uleiul rămas cateva minute.

Se adauga rosiile, oregano, busuioc, sare, piper, zahar brun, si pasta de tomate.

Se amestecă bine.

Adaugati chiftelutele înapoi in tigaie și se amestecă ușor pentru a se acoperi cu sos.

Puneti un capac lăsați chiftelutele se fiarba în sos timp de 15 minute.

Intre timp, gatiti pastele al dente.

Scurgeti pastele si serviti cu chiftelute si sos.

 

Paste cu chiftele si sos

Paste_cu_chiftele_si_sos_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.